Δήμητρα Συμεωνάκη

Δασκάλα Βρεφικού Τμήματος

Το να διαλέξω να γίνω βρεφονηπιοκόμος υπήρξε για μένα μια φυσική επιλογή.

Από μικρή θυμάμαι να θαυμάζω τη δική μου νηπιαγωγό και να θέλω να της μοιάσω. Ήταν εκείνη που μας έδωσε τις πρώτες μας γνώσεις και έβαλε τις σωστές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία μας στο σχολείο. Γέμισε τις ψυχές μας με αγάπη, ζεστασιά και όμορφες αναμνήσεις. Μας δίδαξε τον σεβασμό και τη συνεργασία.

Θυμάμαι που συχνά, σαν μεγαλύτερη αδερφή και ξαδέρφη, μου άρεσε να μιμούμαι τη δασκάλα μου μαθαίνοντας στους μικρότερους τραγούδια, ποιήματα και παραμύθια. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν αυτό που έκανε τότε η νηπιαγωγός μου και ένιωσα την ανάγκη να ασχοληθώ  και εγώ με τα παιδιά, και συγκεκριμένα με τα μικρά παιδιά, τα οποία με την αθωότητα τους και τον ενθουσιασμό τους σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο όπως αυτά, δηλαδή με αισιοδοξία και χαμόγελο!

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ανήκω στην ομάδα του Καρουζέλ γιατί στο ζεστό και ασφαλές περιβάλλον του σχολείου μας, δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας, παιδιά και δασκάλους, να εκφραστούμε, να πειραματιστούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να νιώσουμε βαθιά μέσα μας την αγάπη και την αποδοχή που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

  • 215.5551493
  • Βούλγαρη 137, Πειραιάς
received_2095910960729760