Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς,

Η μέρα που θα επιστρέψουμε στο σχολείο μας σχεδόν έφτασε! Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, όμως η χαρά μας είναι ίδια και η προσπάθεια ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και με ασφάλεια είναι δεδομένη!

Σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

 • Η είσοδος στον χώρο του σχολείου απαγορεύεται αυστηρά για όλους, εκτός των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από άτομο του προσωπικού, θα γίνεται θερμομέτρηση και στη συνέχεια θα οδηγούνται στην τάξη τους.
 • Οποιοδήποτε παιδί παρουσιάζει πυρετό, βήχα ή άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέλθει στο σχολείο.
 • Στην περίπτωση που το παιδί σας παρουσιάσει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, κρατήστε το στο σπίτι και ενημερώστε μας για την κατάσταση του παιδιού, καθώς και για τις οδηγίες που σας έδωσε ο παιδίατρος που το εξέτασε ή μιλήσατε μαζί του. Σε περίπτωση που ο θεράπων παιδίατρος συνέστησε να γίνει έλεγχος με τεστ και από τον έλεγχο προκύψει θετικό για τον COVID-19 κρούσμα, ενημερώστε το σχολείο και ακολουθήστε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥΥ.

 

 • Συστήνετε να γίνεται θερμομέτρηση των παιδιών και από εσάς πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι.
 • Ο διαχωρισμός των παιδιών γίνεται σε μικρές σταθερές ομάδες ανά αίθουσα. Αποφεύγεται η ανάμιξη και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικά τμήματα όσο αυτό είναι δυνατόν. Τα παιδιά προαυλίζονται πάντοτε ανά τμήμα.
 • Αποφεύγεται η χρήση κοινόχρηστων χώρων όπως οι αίθουσες ύπνου, ώστε να μη συγχρωτίζονται και αναμιγνύονται παιδιά από διαφορετικές ομάδες.
 • Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να φέρνουν από το σπίτι παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα.
 • Συστήνεται η προσπάθεια εξασφάλισης εξοπλισμού ατομικής χρήσης, για αυτό για τα παιδιά ηλικίας άνω των 2,5 ετών, παρακαλούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να φροντίσετε ώστε να υπάρχει στην τσαντούλα τους κασετίνα με τα δικά τους μολυβάκια, γόμα, μπογιές, κόλλα, ψαλίδι (άνω των 4 ετών) και μια πλαστελίνη. Στο σχολείο έχουν απομακρυνθεί όσα παιχνίδια δεν πλένονται εύκολα. Επίσης, τα παιδιά κάθε φορά που θα αλλάζουν αντικείμενο ενασχόλησης θα απολυμαίνουν τα χεράκια τους.
 • Για την αποφυγή της αναμονής και του συνωστισμού κατά την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο, συστήνουμε στους γονείς που παραλαμβάνουν οι ίδιοι τους μικρούς μας μαθητές, να επικοινωνούν μαζί μας τηλεφωνικά μερικά λεπτά πριν φτάσουν ώστε να έχουμε έτοιμα τα παιδιά και να μην υπάρχει καθυστέρηση.
 • Σχετικά με τα σχολικά λεωφορεία σας ενημερώνουμε ότι για τα παιδάκια άνω των 2,5 ετών η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, για αυτό παρακαλούμε να μας τα παραδίδετε το πρωί με τη μάσκα τους.
 • Τα σχολικά μας απολυμαίνονται καθημερινά μετά από κάθε δρομολόγιο.
 • Προετοιμάστε τα παιδιά για τη νέα συνθήκη που υπάρχει στο σχολείο χωρίς όμως να τα φοβίσετε. Προσπαθείστε να τα εξοικειώσετε με τη χρήση της μάσκας.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να δώσουμε παιγνιώδη υπόσταση στην όλη διαδικασία και να βρούμε τους τρόπους ώστε να αναπληρώσουμε αυτά που θα μας στερήσει αυτός ο πονηρός ιός με την κορώνα. Άλλωστε οι νηπιαγωγοί όπως και τα παιδιά έχουν αστείρευτη φαντασία και κέφι και σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο έπακρο και τα δυο!

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνηση.

Καλή μας αρχή λοιπόν, με αισιοδοξία και πίστη πως όλα θα πάνε καταπληκτικά!!!

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για εμάς;