Κατερίνα Βαρφη

Δασκάλα Νηπιαγωγείου

Για εμένα το επάγγελμα / λειτούργημα που επέλεξα να ακολουθήσω, είναι ένα παραμυθένιο ταξίδι στην τρυφερή και υπέροχη ηλικία των 4-6 ετών! Με απόλυτη ευθύνη, σεβασμό και αγάπη προς τους μικρούς μαθητές μου και τους γονείς τους, αποφάσισα να γίνω νηπιαγωγός και νιώθω ευλογημένη για αυτή μου την απόφαση. Είναι μαγικό το πώς στη διάρκεια της σχολικής χρονιας γίνεσαι η δασκάλα τους, η δεύτερη μαμά τους, η καλύτερη φίλη τους… μοιράζεσαι μαζί τους στιγμές και συναισθήματα… γίνεσαι συνοδοιπόρος τους στο ταξίδι της γνώσης, προσπαθώντας να τα εφοδιάσεις με τις πιο σημαντικές αξίες, οι οποίες θα τα συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή.
Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Είναι δική μας ευθύνη να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες του, να το προσεγγίσουμε με τρόπο που θα το βοηθήσει να ξεδιπλώσει τον μοναδικό του χαρακτήρα, να το ενθαρρύνουμε να εκφραστεί και να το καθοδηγήσουμε ώστε μέσα από τις δικές του ελεύθερες επιλογές να ανθίσει σαν όμορφο λουλούδι!
Είμαι πολύ περήφανη που βάζω κι εγώ καθημερινά το δικό μου λιθαράκι στην εξέλιξη των μαθητών μου και νιώθω πολύ τυχερή που αποτελώ μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας που ονομάζεται Καρουζέλ!
  • 215.5551493
  • Βούλγαρη 137, Πειραιάς
IMG-37e6c0acb3b132710ad29e64e5e3ec74-V