Σοφία Μπαλακου

Δασκάλα Μικρού Προνηπίου

Με λένε Σοφία και τα τελευταία χρόνια είμαι περήφανη δασκάλα “μικρών αστεριών” στο Καρουζέλ!!

Το Καρουζέλ είναι το σχολείο μας ή αλλιώς η δεύτερη οικογένειά μας, μια αγκαλιά για μικρούς και μεγάλους. Κάθε Σεπτέμβρη στο Καρουζέλ υποδεχόμαστε τα νέα μας αστέρια!! Το να είσαι “η δασκάλα τους” είναι μεγάλη υπόθεση… Συνηθίζεις γρήγορα να ακούς τη λέξη «κυρία» άπειρες φορές την ημέρα ενώ τα δάχτυλά σου δένουν ασταμάτητα κορδόνια και σκουπίζουν προσωπάκια.

Μπορείς να αναγνωρίσεις με χαρακτηριστική ευκολία τα μπουφάν όλων των παιδιών και ξέρεις όλες τις αγαπημένες τους συνήθειες. Μπορείς ταυτόχρονα να κόβεις πατρόν, να διαβάζεις παραμύθι, να απαντάς στις ερωτήσεις τους και να τα βοηθάς να λύσουν όλες τις διαφωνίες που προκύπτουν. Γίνεσαι η γιατρός τους, γιατί κάθε φορά που χτυπούν, αναζητούν ένα φιλάκι για να γίνουν καλά.

Έχει πλάκα να φτιάχνεις τον καφέ σου στις 8 για να καταφέρεις να τον πιείς στις 12… Μαζί τους κάνεις τόσα πολλά, τα φροντίζεις, τα παρηγορείς ,τα καμαρώνεις και ο χρόνος κυλά σα νερό. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι  αγάπη  για κάθε σου μικρό αστεράκι και κέφι για δημιουργία.

Στο τέλος της χρονιάς δεν περιγράφεται η χαρά που νιώθεις όταν τα βλέπεις να κατακτούν όλα εκείνα που στην αρχή τους φαίνονταν ακατόρθωτα!!

 

 

  • 215.5551493
  • Βούλγαρη 137, Πειραιάς
Σοφία Μπαλακου